Lider du af seksuel præstationsangst?

Der er et stort præstationspres på fyre, uanset om de er i et bestyrelseslokale eller soveværelse. Normalt er deres pres undervurderet, især i sengen. Mange gange lider både mænd og kvinder af seksuel præstationsangst, der afholder dem fra at nyde seksuelle fornøjelser.

…Men den gode nyhed er, at dette er et problem, der kan helbredes. Så slap af fyre og piger!

Seksuelle problemer

De mest almindelige sex-relaterede problemer er omkring præstationsangst (PA) og erektil dysfunktion (ED).

Mens PA er omkring dit kropsbillede og evne til at behage din partner, er ED at gøre med mænd. PA er fælles for begge køn, mens ED bliver centreret, da de under dette seksuelle problem har svært ved at få og holde en erektion.

Præstationsangst og ED

For tidlig sædafgang fører til præstationsangst. I løbet af perioden fører det til stress og angst, der fører til alvorlige problemer med erektion.

ED omtales som ukontrolleret ejakulation enten før eller kort efter seksuel penetrering.

Selvom der ikke er fastsat nogen varighed, der er optimal til at opnå seksuel nydelse, forventes der normalt en elskovssession, der varer 5 og et halvt minut eller kortere. Og udløsning mindst halvdelen af denne gang betragtes som for tidlig.

Forbindelse mellem PA og ED

Ifølge undersøgelser er der en dyb sammenhæng mellem depression og præstationsangst. Præstationsangst kan forårsage og opretholde seksuel dysfunktion, fordi negative tanker har en tendens til at påvirke præstationen under sex.

Normalt føler mænd presset for at behage deres modstykker. Derudover har de nogle gange usikkerhed omkring deres evner til at optræde seksuelt. Frygten og angsten for penisstørrelse, erektionsvarighed og kropsbillede spiller en væsentlig rolle i præstationsangst. Andre årsager til præstationsangst omfatter stress relateret til: –

 • Økonomiske spørgsmål
 • Forholds status
 • Børn og familie betyder noget
 • Arbejdsstress
 • Restitution efter sygdom eller operation
 • Aldring
 • Alkohol, rygning, stoffer og nogle ordinerede lægemidler

PA i kvinder

For en kvinde kan præstationsangst være årsagen til spændinger og en reduktion i smøring. Dette fører til flere fysiske vanskeligheder med seksuel penetrering og fornøjelser.

Også angst påvirker en kvindes ønske om at elske. Fremover bliver det svært at nå orgasme.

Midler mod PA hos kvinder

Til håndtering af tørhedsproblemer er smøremidler en god mulighed. Nogle mennesker finder smøremidler til faktisk at øge den seksuelle oplevelse.

Symptomer på præstationsangst

Forskellige mænd fremviser forskellige symptomer vedrørende præstationsangst. Hos nogle mennesker fører det til:

 • ED
 • For tidlig ejakulation
 • Forsinket ejakulation
 • Blokeret ejakulation
 • Interessetab i seksuelle aktiviteter

Kur mod præstationsangst

Performance exit fører til frigivelse af stresshormoner som adrenalin og noradrenalin, der forsnævrer blodkarrene. Når mindre blod strømmer ind i penis, er der erektil dysfunktion. Dette fører til en cyklus af problemer, da en person bliver mere angst for sex, hvilket yderligere forringer deres præstationer

Hvis præstationsangst varer ved, fordi det sker oftere, er der et strengt behov for lægerådgivning. Besøg din læge for at søge hjælp, så præstationsangstbehandling kan ydes til tiden.

Medicin og andre terapier kan hjælpe med at behandle erektil dysfunktion og andre seksuelle problemer.

Nogle af præstationsangstbehandlinger inkluderer metoder som: –

 • Medicin
 • Ændring af livsstil, såsom at dyrke motion og spise sund mad
 • Fjernelse af alle negative tanker fra sindet
 • Skynd dig ikke med sex
 • Fokus på ydeevne og ikke varighed eller forventninger
 • Fjernelse af stressende faktorer fra livet
 • Tal med din partner relateret til angst og bekymringer
 • Parrådgivning til løsning af parforholdsproblemer
 • Samtaleterapi til at håndtere stress, depression og andre bekymringer
 • Undervisning om sex og seksuel adfærd

Guidet billedsprog som terapi for PA

Guidet billedsprog er en terapiteknik, der har til formål at hjælpe mænd til at overvinde præstationsangst. Med guidet billedsprog kommer personen ind i en let, trancelignende tilstand. Derefter bliver de tvunget til at lytte til et manuskript, der beskriver et levende scenarie. Teknikken sigter mod at løse ethvert psykisk eller fysisk problem, som personen måske føler sig tøvende med at diskutere. Eller disse problemer kan være blevet tappet i patientens ubevidste sind.

Via guidet billedsprog gengives seksualundervisning og genopdragelse, der gør det muligt at overvinde ED forårsaget af stress og præstationsangst.

Kontakt en terapeut

Hvis problemet med præstationsangst fortsætter, skal du konsultere en rådgiver eller terapeut med erfaring i behandling af seksuelle problemer. De kan hjælpe patienter med at forstå og reducere eller slippe af med de problemer, der forårsager din seksuelle præstationsangst.

Hvis for tidlig sædafgang er problemet, kan nogle øvelser hjælpe med at få mere kontrol. Træning virker til dobbelte fordele. De øger udholdenheden i sengen og får kroppen til at føle sig bedre og ophidset (på grund af adrenalinsus).

Vær i dialog med din partner

Chatteri om dine angstproblemer med din partner kan være en stor hjælp til at lette stress og bekymringer. Det er jo et gensidigt forståeligt aspekt af livet. Og når I begge prøver at række ud efter en løsning, hjælper det med at trække jer tættere på din partner, hvilket forbedrer din lethed og komfort i at vedligeholde og etablere seksuelle forhold – forbliv glad, forbliv sund.

Leave a Comment