Levering næste dag i Danmark
For tidlig udløsning

Flere danske mænd døjer med for tidlig sædafgang. Find gode råd imod præmatur ejakulation i vores artikel om emnet.

For tidlig udløsning - Behandling af for tidlig sædafgang

For tidlig sædafgang eller udløsning, er når han kommer for hurtigt under sex. Ofte skal der kun minimalt med stimulans til, før han får orgasme. For tidlig sædafgang kaldes også for præmatur ejakulation. Rigtig mange danske mænd i alle aldersgrupper lider af for hurtig udløsning både periodevis og varigt. Tilstanden er forbundet med stor pinlighed, og det er derfor ofte ikke noget, som man taler om. Dette på trods af at for tidlig sædafgang er det største seksuelle problem, som mænd i Danmark har.

Årsagen til den tidlige udløsning

Typisk bunder den hurtige udløsning i et skævt forhold imellem den seksuelle ophidselse og den seksuelle præstation. Man kan være for ophidset inden selve akten, hvilket resulterer i, at man får udløsning allerede efter ganske få minutters sex. For rigtig mange mænd er tilstanden vedvarende, og en overvejende del af alle, der søger hjælp imod for tidlig udløsning, har hele livet haft problemet.

Tilstanden er ofte efterfulgt af lavt seksuelt selvværd, i og med at manden føler, at han ikke helt slår til, og at han qua sin for tidlige sædafgang er mindre mand. Kvinden i forholdet kan blive sur eller skuffet, da hun får nedsat sin nydelse, hvilket igen resulterer i, at hun får mindre og mindre lyst til at dyrke sex.

Priligy
  • Forsinker orgasme og ejakulation (sædafgang) markant
  • Lægemidlet giver meget lav risiko for bivirkninger
  • Virkning efter 60 minutter og op til 3 timer
Mere information

Psykiske årsager

Ofte er det psykiske forhold til grund for den præmature ejakulation. Det kan være tanker i underbevidstheden fra tidligere forhold og/eller erfaringer, angst og mindreværdskomplekser. For nogle mænd kan det være, at de er utrygge sammen med kvinder og ikke føler sig godt tilpasse, hvilket giver præstationsproblemer generelt. Det kan naturligvis også skyldes, at man ikke er tryg i sit parforhold eller at man simpelthen dyrker for lidt sex, så der er en masse spændinger, som hober sig op i kroppen.

Flere typer af præmatur ejakulation

Overordnet deles tilstanden op i to typer. Den ene tilstand betegnes som global, hvilket er når man kommer hurtigt uagtet situationen. Døjer man med en global præmatur ejakulation kommer man altså hurtigt, selvom man masturberer eller er sammen med sin partner. Den anden tilstand betegnes som situationsbestemt, hvilket indikerer, at man kun kommer hurtigt, når man er sammen med sin partner. Hurtig udløsning defineres i dette tilfælde som udløsning inden for de første 2 minutter af, at manden har penetreret kvinden.

Forebyggelse af for hurtig udløsning

Flere mænd har givetvis prøvet forskellige teknikker for at mindske ophidselsen under sex. En af de mest udbredte er at aflede tankerne fra selve akten ved at distrahere hjernen med forskellige tanker, der er alt andet end seksuelle. Andre igen sørger for at masturbere, hvis de ved, at de skal dyrke sex senere på aftenen. Disse teknikker er ofte ikke særligt effektive.

En teknik, der derimod har vist sig at have højere effekt, er den såkaldte start-stop teknik, hvor manden øver sig i at opnå en højere kontrol med sin krop under samleje. Kort fortalt går øvelsen ud på, at manden øver sig på ikke at komme. Han spænder derfor op i kroppen og i underlivet, når han kan mærke, at han er lige ved at komme. Herefter stimuleres han igen, hvorefter han gentager øvelsen imellem 4 og 5 gange. For hver gang udløsningen bliver bremset, vil den seksuelle spænding være højere end førhen.