Levering næste dag i Danmark
Rygestop - Bliv røgfri

Få råd om rygestop og behandlinger online og bliv røgfri og de mange fordele ved et røgfrit liv.

Rygestop - Information om rygning og tips til at stoppe

Rygning er en meget udbredt, men meget farlig vane. WHO har på verdensplan identificeret tobak som værende den førende dødsårsag, der kan forebygges. Rygning er associeret med en lang række ekstremt alvorlige helbredsproblemer, inklusive kardiovaskulære sygdomme og forskellige kræftformer. I takt med at opmærksomheden på disse ting øges, forsøger flere og flere at kvitte smøgerne permanent. Problemet er dog, at et rygestop er ekstremt svært at gennemføre — ikke mindst på grund af cigaretternes afhængighedsskabende stoffer.

Et rygestop er svært

At stoppe med rygningen er svært, fordi du udvikler afhængighed af nikotinen, som findes i cigaretter. Nikotin anses som det mest afhængighedsskabende stof i verden. Oven i den fysiologiske afhængighed, du oplever på grund af nikotinen, vil du også være psykologisk afhængig af den oplevelse, det er at ryge regelmæssigt, hvor vanen kædes sammen med stressnedsættelse og, ofte, glæde. For at et rygestop skal lykkes, må du være i stand til at tackle de negative både psykologiske og fysiologiske abstinenser.

Zyban
 • Reducerer trang
 • Lindrer abstinenssymptomer
 • Nikotin-fri
Mere information
Champix
 • Effektiv rygestopbehandling der ikke indeholder nikotin
 • Nedsætter nikotintrangen og fjerner nydelsen ved at ryge
 • Receptpligtige rygestoppiller godkendt af lægemiddelstyrelsen
Mere information

Rygestop-metoder

Mange som forsøger at stoppe med at ryge, laver en såkaldt “kold tyrker”, hvilket betyder, at de ikke anvender eksterne hjælpemidler, men blot støtter sig til deres egen viljestyrke. Selvom det formentligt er den mest populære metode, så er det samtidigt den metode, som med mindst sandsynlighed leder til langsigtet succes. En anden udbredt metode er brugen af nikotinerstatningsterapi, hvilket blandt andet dækker over plastre, tyggegummi og inhalatorer. Men den metode, som med størst sandsynlighed ender i et succesfuldt rygestop, er anvendelsen af et rygestop-medikament som Champix, hvilket udelukkende kan fås på recept.

Hvorfor du bør kvitte smøgerne

Rygning dræber fem gange flere mennesker end færdselsulykker, overdoser, forgiftning, alkoholisme, mord, selvmord og AIDS tilsammen. Rygning er ansvarligt for 30% af alle kræfttilfælde, 90% af alle lungekræfttilfælde, 80% af al bronkitis og 17% af alle dødelige hjertestop. Rygning er også årsagen til mange andre former for kræft (hals, blære, nyre). I sammenhæng med alkohol kan tobak forårsage kræft i spiserøret, og noget videnskab kæder det sammen med kræft i livmoderen. Derudover er cigaretrygning også årsag til udvikling eller forværring af følgende sygdomme:

 • Impotens og rygning — Rygning kan gøre dig impotent eller steril. Dette gælder for både mænd (problemer med at opnå erektion, reduceret spermantal) og for kvinder.
 • Diabetes — Rygning er en seriøs årsag til diabetes, fordi det er direkte relateret til insulin-niveauet.
 • Angina pectoris — Rygere har 20 gange højere risiko for at opleve angina end ikke-rygere.
 • Hypertension — Denne lidelse øger risikoen for kardiovaskulære problemer, nyreproblemer eller tab af syn.
 • Depression — På grund af deres afhængighed har rygere større risiko for at lide af dette.

Passiv rygning resulterer af den ufrivillige indånding af røg fra tændte cigaretter. Passiv rygning er lige så skadeligt: Rygere som ikke ønsker at stoppe rygningen, påvirker ikke kun deres eget helbred, men også deres omgivelsers.

Champix

Champix er en yderst effektiv receptpligtig behandling, som hjælper dig med at stoppe rygningen på blot 12 uger ved at reducere lysten. Det er det eneste medikament af dets type, som i øjeblikket er tilgængeligt.

Hvordan køber man Champix online?

Du kan købe originale Champix fra Bayer på bare 24 timer og med komplet diskretion via linket nedenfor.

Køb originale Champix Online.