Levering næste dag i Danmark
Ofte stillede spørgsmål

Find ud af alt, hvad du behøver at vide! Se vores ofte stillede spørgsmål

Ofte stillede spørgsmål

I dette afsnit besvarer vi de hyppigste spørgsmål om de tjenester og produkter, der tilbydes af MedzOnline. Hvis du ikke kan finde svaret på dit specifikke spørgsmål, bedes du kontakte vores kundeserviceteam ved hjælp af kontaktformularen.

At købe medicin online forårsager en vis frygt hos de fleste, uanset om de er underlagt en lægerecept eller ej. Køb af medicin online er dog reguleret på statsniveau i europæiske lande.

Der er naturligvis nogle bedrageriske websteder, så du bør være meget opmærksom på medicinens oprindelse. Selv i EU kan du købe medicin online, men du skal altid bevise, at hjemmesiderne er registreret hos de kompetente nationale myndigheder i EU's medlemsstater. Først da kan du være sikker på, at du ikke køber forfalskede lægemidler.

I Danmark følger reglerne næsten de samme kriterier for salg af lægemidler online, siden det i 2009 blev reguleret af Sundhedstilsynet (Anvisa).

Virksomheder, der sælger receptpligtig medicin online, skal tilbyde en kommunikationstjeneste, uanset om den er direkte eller ej, med en læge eller apotek. Dette er den eneste måde at foretage en korrekt vurdering af patienten for at ordinere den mest passende medicin.

Nu hvor vi har nogle baggrundsoplysninger, lad os se på nogle af de oftest stillede spørgsmål.

Ofte stillede spørgsmål om receptpligtig medicin online

Selvom det er enkelt at købe medicin, skal vi, når vi taler om receptpligtig medicin, være ekstra forsigtige. Nethandel fortjener endnu mere omsorg, for vi ved ikke, hvem der er på den anden side af skærmen.

Så det er vigtigt at sikre, at siden er reguleret og registreret. Derudover er der andre spørgsmål, der kan rejse tvivl. Vi vil besvare dem alle. Tjek ud!

Er det tilladt at købe receptpligtig medicin uden recept?

Nej. Enhver receptpligtig medicin skal have en recept. Hvis et websted tilbyder salg af disse lægemidler uden recept, skal du være mistænksom. Mest sandsynligt er de forfalskede eller stjålne stoffer.

Vores europæiske partner sender kun medicin, der har en gyldig recept. Men det er muligt at få det hos dem, da de har et team af læger, som laver onlinekonsultationer og udsteder recepten.

Efter at lægen har stillet diagnosen, anbefaler han den bedste medicin til netop dit tilfælde uden at sætte dit helbred på spil.

Hvilken receptpligtig medicin kan jeg købe online?

De fleste receptpligtige lægemidler kan købes på internettet. Diagnoser stillet online er dog meget mere begrænsede. Derudover varierer effektiviteten af online diagnosticering afhængigt af behandlingen og patientens tilstand.

Af denne grund kan nogle sygdomme ikke diagnosticeres online, så det er tilrådeligt at besøge en læge, som vil ordinere den nødvendige medicin.

Men der er tilstande, der let kan diagnosticeres online, og du kan købe det tilsvarende lægemiddel lovligt online.

Blandt de mest almindelige tilstande er:

Hvordan virker MedzOnline?

MedzOnline samarbejder med en europæisk partner, en sikker online klinik, som tilbyder recepter og medicin over internettet. For at få lægeordinationen besvares et obligatorisk spørgeskema om sygehistorie og aktuelle sygesituation.

En lægerecept er ikke påkrævet for at købe et lægemiddel med vores partner. Det er dog obligatorisk at besvare spørgeskemaet, for at det kan vurderes af en læge fra onlineklinikken, som vil stille diagnosen og ordinere den mest passende medicin.

Når klinikkens læger godkender recepten, kan du også bestille den ordinerede medicin over internettet.

Hvis det efter konsultationen ikke er muligt at ordinere lægemidlet, skal jeg så stadig betale?

Nej. Hvis lægen, efter at have vurderet din sag, konkluderer, at det lægemiddel, du ønsker, ikke er det bedste for dit tilfælde, vil du ikke blive opkrævet absolut ingenting, heller ikke konsultationen.

Hvordan foregår betalingen?

Det beløb, som vores partner opkræver, inkluderer hele den leverede service, fra recept, medicin og levering.

Betaling kan ske med kreditkort, betalingskort, bankseddel, efterkrav, bankoverførsel og Klarna.

Transaktioner foretaget på siden er krypteret og sikre.

Hvornår får jeg min ordre?

Ordrer afgivet før 17:00 mandag - fredag vil blive afsendt samme dag. Ordrer lagt efter 17:00 fredag, lørdag og søndag vil ankomme tirsdag før 13:00. Ordrer vil ankomme 1-2 dage efter de er afsendt.