Hvordan holder man op med at ryge under stress?

Jeg vil besvare dette med min historie.

Jeg arbejdede i årevis på forskellige stressede job. Mit liv var i bund og grund høj stress. Hvad var min “stresslindring” godt… cigaretter!

Efter flere år begyndte jeg at indse, at rygning ikke gjorde noget for min stress. Når jeg var stresset, røg jeg mere. Efterhånden som jeg røg mere, blev jeg mere stresset.

En dag stillede jeg mig selv et spørgsmål. “Hvis jeg siger, at jeg ryger for at lindre stress, ja, hvorfor er min stress så ikke lettet?”

Så jeg prøvede at stoppe… igen og igen, og jeg mener igen og igen. Men da jeg forsøgte at stoppe, steg mit stressniveau i vejret!

Blandt de andre bivirkninger, men jeg ønsker ikke at gå for langt.

For at give dig et kort og enkelt svar, starter du med at indse, at din reaktion på stressfaktorer er blevet til rygning. Så spørg dig selv, hvad rygning egentlig gør for dig?

Sukker ikke og lyv ikke for dig selv. Være ærlig. Hvis du er stresset, hvad sker der så, når du prøver at løse problemet, og du ikke har en cigaret ved hånden? Er det overvældende?

Er problemet tættere på at blive løst, efter du har røget den cigaret? For mig var svaret nej.

Jeg indså, at livet er fyldt med stressende begivenheder for alle. Og rygning får ikke stress til at forsvinde med det samme. Selvfølgelig kan det i nogle situationer have “hjulpet”, men denne hjælp var overfladisk.

Du kan ikke kontrollere, hvad der sker med dig, men du kan kontrollere, hvordan du reagerer på, hvad der sker med dig.

Du giver op, når du er stresset, og vælger at give op. Og det fastholder du ved at være tro mod dig selv og ikke opgive dig selv.

Hvem ønsker du skal have kontrol over dig 24/7? En afhængighed, eller dig selv? For mig var det svar mig selv.

Jeg har fejlet mange gange på min rejse til at give op. Men jeg blev ved med at rejse mig, støvede mig selv af og prøvede igen. Til sidst klarede jeg det. Og det skete ikke fra den ene dag til den anden.

Hvordan giver du op? Nægter at give op.

Leave a Comment