Hvordan stopper du med at ryge i 2023?

øve sig 😀

Jeg har røget en pakke cigaretter om dagen i årevis, og jeg har forsøgt at holde op flere gange, end jeg kan tælle.

Hver gang jeg har forsøgt at holde op og fejlede, har jeg fået værdifuld indsigt i, hvordan man kan holde op med at ryge.

  • Jeg opdagede, at den eneste måde at virkelig lykkes med at holde op var at have den personlige vilje til at give op.
  • Jeg lærte, at “nic-fits” holder i 3 dage, så når du først kommer forbi den tredje dag, bliver tingene meget nemmere.
  • Jeg har erfaret, at kun omkring 2 uger efter du har holdt op, begynder en anden runde tankespil at ramme din hjerne, der presser tanker som “jeg kan kun have en…”, der fører til fiasko
  • Jeg lærte, at min personlige holdning havde en væsentlig indflydelse på min succes eller fiasko med at holde op.
  • Jeg lærte, at det er helt afgørende at holde styr på milepæle for at få succes.

Disse lektioner hjalp mig absolut med succes, sidste gang jeg prøvede.

Jeg gav op for sidste gang den 3. juli 1995. Min tanke var, at jeg ville have fyrværkeriet til at gå den 4. Den 3. juli er det 25 år siden, jeg tog et enkelt træk fra en enkelt cigaret.

Efter min erfaring med næsten vellykkede forsøg på at holde op i fortiden, hengav jeg mig til en sidste cigaret efter frokost den 3. juli og forpligtede mig til at være min sidste.

Jeg stoppede ikke med engagementet. Jeg vidste bedre. Jeg havde allerede været der.

Da jeg var færdig med min middagscigaret, planlagde jeg de næste par dage. Jeg var på vagt med det tophemmelige kommunikationscenter på basen, som var 12 timer tændt, 36 timer fri, og jeg vidste, at jeg havde omkring 20 timer, før jeg skulle arbejde igen.

Jeg skal arbejde på at ændre min livsstil.

Jeg gik til basishandelsstedet og købte forsyninger af slik og tyggegummi, men for det meste købte jeg rengøringsartikler.

Jeg havde fri resten af dagen, jeg skulle først på arbejde næste morgen, så jeg havde resten af dagen til at RENSE.

Jeg rensede ALT.

Jeg var rangeret nok til at have mit eget kasernerum, så det ryddede jeg op fra top til bund. Jeg rensede hvert stykke tøj, jeg havde, alle mine lagner, lagner, tæpper, håndklæder, hvert stykke tøj, jeg havde.

Så jeg trak skraldeposerne ud. Det var da, jeg forpligtede mig til ikke bare at “holde op med at ryge”, men at “ikke være ryger”. Erfaring har lært mig forskellen.

Jeg smed alle rygerelaterede ting, jeg ejede. Ikke bare hver cigaret, men hver lighter, hvert askebæger, hver tændstikæske, selv hver tobaksrelateret T-shirt eller hat eller noget andet, jeg ejede.

Det, jeg havde lært, var, at det ikke kun var vigtigt for mig at “holde op med at ryge”, det var vigtigt for mig at “holde op med at være ryger”.

Der var to andre ting, jeg gjorde en gang, denne gang stoppede jeg med succes, som jeg aldrig havde gjort før, som jeg tror bidrog til sejren.

Jeg undgik med vilje at sige “Jeg prøver at holde op” og sagde i stedet, når jeg blev spurgt om noget i stil med, “vil du have en cigaret?” Jeg ville svare “Jeg ryger ikke” i stedet for “Jeg prøver at stoppe”. Jeg tror, at mindsetskiftet gjorde en KÆMPE forskel i resultatet.

Jeg begyndte at tælle. Jeg talte timer, så dage, så uger, så måneder, jeg tæller stadig år. Og jeg blev mindet ved hvert skridt, ved hver milepæl, at et enkelt sug fra en enkelt cigaret ville have ødelagt alt det arbejde, jeg havde udført indtil da. Jeg har også, især i de første to år, talt penge. Jeg holdt godt styr på, hvor mange penge jeg sparede ved ikke at ryge den måned. Det er utroligt, hvor mange penge der var i midten af 90’erne, hvor en pakke cigaretter kostede en fjerdedel af, hvad den gør nu.

Mange af de skridt, jeg tog, handlede om holdning. Jeg fortalte alle mine venner og min kæreste det samme – – ikke “jeg prøver at holde op”, men “jeg ryger ikke mere”.

Det var et stort mentalt skifte. Og det virkede.

At fortælle alle i mit liv, at jeg ikke røg, holdt mig ansvarlig. At fortælle tiden gjorde mig ansvarlig over for mig selv. Rengøring af mit værelse, mit tøj, helvede mit liv gjorde en reel forandring i stedet for “noget jeg prøvede at gøre”.

Et sidste råd til alle, der forsøger at holde op med at ryge. KOLDT isvand. Hold koldt vand tilgængeligt. Jeg har ikke fundet noget bedre til at dæmme op for vanedannende trang. Det helede ikke. Men det tog kanten bedre end noget andet, jeg kan huske.

Leave a Comment